Viimeisimmät artikkelit

Auton päästömittaus kuuluu määräaikaiskatsastukseen
  • 18 Aug, 2022

Auton päästömittaus on pakollinen ja kuuluu osaksi autojen määräaikaiskatsastusta. Mittaustulos on voimassa kolmen kuukauden ajan. Päästömittaus voidaan suorittaa auton katsastuksen yhteydessä tai korjaamolla. Korjaamolta täytyy löytyä asianmukaiset laitteet ja päästömittauksia voivat tehdä vain Trafin valtuuttamat korjaamot. Todistus päästömittauksesta toimitetaan katsastuskonttorille määräaikaiskatsastuksen yhteydessä. Ilman hyväksyttyä päästömittausta ei auto läpäise määräaikaiskatsastusta. Määräaikaiskatsastuksen väli riippuu auton iästä. Uudemmat autot katsastetaan vanhoja autoja harvemmin. Hyödyllinen auton päästömittausAuton päästömittaus saa välillä tunteet kuumenemaan, jos päästöt ovat korkealla ja auto ei läpäise katsastusta.

Öljynvaihtoväli vaihtelee menopelin mukaan
  • 18 Jul, 2022

Öljynvaihtoväli riippuu kulkuvälineestä sekä käytössä olevasta moottoriöljystä. Suositus on, että öljy ja suodatin vaihdettaisiin 7500-15tkm välein ennen vuotta 2000 valmistettuihin ajoneuvoihin ja 15-30tkm välein vuoden 2000 jälkeen valmistettuihin ajoneuvoihin. Öljytasoa suositellaan tarkistettavan kerran kuussa tai noin tuhannen kilometrin välein. Öljyä on lisättävä jos sitä on mittatikun mukaan liian vähän. Jos mittatikussa näkyy epäpuhtauksia, on silloin öljyt vaihdettava saman tien. Öljynvaihtoväli riippuu myös öljystäOn myös suositeltu, että Suomen olosuhteissa öljynvaihto kannattaisi tehdä 10-20tkm välein.

Edulliset renkaat netistä
  • 28 Oct, 2021

Puhuttaessa auton renkaiden ostamisesta, niin mieleen tulee ensimmäisenä iso hiekkakenttä tai iso varastohalli täynnä autonrenkaita. Nykyään autonrenkaita saa tilattua myös netistä, mutta kovin moni autoilija ei ole vielä oppinut hyödyntämään tätä vaihtoehtoa, vaikka kannattaisi! Sillä saat edulliset renkaat netistä. Laajasta valikoimasta löydät renkaat kaikkia tarpeita varten. Valikoimamme on vähintäänkin yhtä laaja kuin rengasmyymälöissä. Lisäksi hintamme ovat erittäin kilpailukykyiset. Olemme auki jokaisena päivänä eli voit tilaa renkaat silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Auton varaosien takuu
  • 28 Oct, 2021

Kun ostat autoosi varaosia, kannattaa tarkistaa, onko niille olemassa takuu. Auton varaosien takuu on siis maahantuojan, valmistajan tai myyjän antama vapaaehtoinen lisäetu, joka täydentää lain suojaa. Takuu tarkoittaa sitä, että sen myöntäjä vastaa takuussa kuvatusta sisällöstä takuusitoumuksessa ilmoitetun ajan. Takuu on ikään kuin ekstraetu, joka toki lisää huomattavasti varaosien käytön turvallisuutta ja luotettavuutta. Joka tapauksessa auton varaosien pitää kestää niiden normaalina pidettävä käyttöaika. Myös omalla käytöllä voi vaikuttaa varaosien kestoikään.