Öljynvaihtoväli vaihtelee menopelin mukaan

  • 18 Jul, 2022

Öljynvaihtoväliin kannattaa kiinnittää huomiota.

Öljynvaihtoväli riippuu kulkuvälineestä sekä käytössä olevasta moottoriöljystä. Suositus on, että öljy ja suodatin vaihdettaisiin 7500-15tkm välein ennen vuotta 2000 valmistettuihin ajoneuvoihin ja 15-30tkm välein vuoden 2000 jälkeen valmistettuihin ajoneuvoihin. Öljytasoa suositellaan tarkistettavan kerran kuussa tai noin tuhannen kilometrin välein. Öljyä on lisättävä jos sitä on mittatikun mukaan liian vähän. Jos mittatikussa näkyy epäpuhtauksia, on silloin öljyt vaihdettava saman tien.

Öljynvaihtoväli riippuu myös öljystä

On myös suositeltu, että Suomen olosuhteissa öljynvaihto kannattaisi tehdä 10-20tkm välein. Pitkät huoltovälit ovat auton eliniän kannalta vahingollisia eikä niitä ole suunniteltu raskaisiin olosuhteisiin mihin Suomi lukeutuu. Osassa huoltokirjoissa on maininta raskaissa olosuhteissa huollon puolittamisesta. Moottoriöljyn vaihto noudattaa usein kaavaa 5W-40 / 10tkm / 1 vuosi, 0W-40 / 5W-40 / max. 15tkm / 1 vuosi, 5W-30 longlife / max. 20tkm / 1 vuosi.

Öljypumpun tehtävä on kierrättää autossa moottoriöljyä, jotta kone tulisi voidelluksi ja voi toimia. Öljy kiertää moottorissa eri paikoissa, jotka vaativat voitelua. öljypumppu imee öljyn kampikammiosta ja työntää sen sitten öljynsuodattimen ja kanavien läpi kohti kampiakselia ja nokka-akselin laakereita. Eli toisin sanoen öljypumpun tarkoituksena on syöttää paineistettua öljyä voitelua vaativiin moottorin osiin.

Moottoriöljyn tehtävät

Moottoriöljyn tärkein tehtävä on minimoida kitkaa sekä moottorin kulumista ja suojata korroosiolta. Pienempi kitka vähentää myös polttoaineen kulutusta. Lisäksi öljy jäähdyttää moottorin kuumia osia sitomalla lämpöä itseensä ja poistaa nokea ja muita epäpuhtauksia moottorista. Öljynsuodattimen tehtävä puolestaan on puhdistaa moottoriöljy sen keräämistä epäpuhtauksista.