Auton varaosien takuu

  • 28 Oct, 2021

Varaosien takuu on vapaaehtoinen lisäetu.

Kun ostat autoosi varaosia, kannattaa tarkistaa, onko niille olemassa takuu. Auton varaosien takuu on siis maahantuojan, valmistajan tai myyjän antama vapaaehtoinen lisäetu, joka täydentää lain suojaa. Takuu tarkoittaa sitä, että sen myöntäjä vastaa takuussa kuvatusta sisällöstä takuusitoumuksessa ilmoitetun ajan. Takuu on ikään kuin ekstraetu, joka toki lisää huomattavasti varaosien käytön turvallisuutta ja luotettavuutta. Joka tapauksessa auton varaosien pitää kestää niiden normaalina pidettävä käyttöaika. Myös omalla käytöllä voi vaikuttaa varaosien kestoikään.

Auton varaosien takuu on myyjäkohtainen

Auton varaosien takuu on siis myyjäkohtainen. Varaosien laatu voi vaikuttaa takuuseen ja saattaa olla, että laadukkaammilla sekä kalliimmilla tuotteilla on pidempi takuuaika. Takuuaika kannattaa aina tarkistaa myyjältä.

Korjaamoilla takuu koskee yleensä korjaamon työtä sekä sen mahdollisesti käyttämän alihankkijan työtä, sen asentamia varaosia sekä käytettyjä materiaaleja. Autoon liittyviä hankintoja tai palveluja ostaessa kannattaa aina selvittää, mikä on takuu ja mitä kyseinen takuu kattaa.

Turvallisia kilometrejä hyvin huolletulla autolla

Auton huoltamisesta kannattaa huolehtia ja on paljon asioita, mitä voi tehdä itse. Hyviä vinkkejä auton korjaamiseen sekä huoltoon löytyy netistä. Kun tietää, mitä ja miten huoltotoimenpiteet tehdään, kannattaa hankkia sopivat tarvikkeet. Varaosia voit hankkia meidän nettikaupastamme.

Laadukkailla omaan autoon soveltuvilla tarvikkeilla auton korjaaminen onnistuu myös itse. Autotarvikkeet netistä tilaamalla hintojen sekä ominaisuuksien vertailu on helppoa. Samalla kertaa kannattaa hankkia myös muut autoiluun tarvittavat tuotteet. Tarvikkeet tulevat yleensä melko nopeasti, joten pian omaa autoa pääsee jo laittamaan kuntoon.